Tänään olen pitänyt lepopäivää laulamisesta, mutta eilen oli ihan tajuton päivä! Homma luisti aivan kympillä... Alkoi oikein harmittaa, että en ole menossa minnekään kilpailemaan. Pari esiintymistä on sentään suunnitteilla ja laulukurssi. Lauloin siis älyttömän hyvin teknisesti eilen. Edistyminen johtuu pitkälti siitä, että niska alkaa pysyä avoimena ja kieli on oikeassa asennossa. Äänityyppini alkaa myös olla selvä. En tiedä miksi sitä kutsutaan, mutta minä tiedän nyt mitä sillä voi tehdä ja minkätyyppisiä tehtäviä kannattaa ottaa ohjelmistoon. Jätän luokittelun asiantuntijoille. 

Aloitin eilen pitkällä linjalla. Siinä sain tilat hyvin auki ja ehdin kontrolloida, että kaikki toimii. Sen jälkeen siirryin liikkuviin kuvioihin ja pidin huolen, että samat tilat säilyivät. Pitkä linja meikäläisen esittämänä on melko kevyttä lyyristä, eikä pidä yrittääkään liian komeaa, muuten pelivara katoaa. Huomasin, että kaiken maailman Sibeliukset ym. ovat liian raskaita minun äänelleni ainakin tässä vaiheessa. Kuviot sen sijaan kuulostivat ainakin omaan korvaan todella loisteliailta. Totesin, että ääneni sopii parhaiten ennen Romantiikkaa sävellettyyn musiikkiin. Myös uudesta musiikista voi löytyä jotain. Päätit keskittyä Cecilia Bartolin esittämään repertuaariin. Tähtilaulajista ääneni muistuttaa eniten hänen instrumenttiaan. Tosin äänessäni on enemmän diskanttia, joten kuulostan korkeammalta ja ääni saattaa levätä vähän korkeammalla. Tosin en tuosta lepäämisestä oikein tiedä muutenkaan. Tämän tyyppinen ääni ei lepää oikein missään, se haluaa liikkua.

Olen odottanut tätä hetkeä niin kauan, että vihdoinkin tietäisin millainen ääni minulla on - ja nyt tiedän! Fiilis on sanoinkuvaamattoman hieno. Työ alkaa tuottaa hedelmää. Luin eräästä luovuuskirjasta, että menee 10 vuotta ennen kuin luova nero on saavuttanut erityisalallaan sellaisen tason, että hän todellakin on huippuosaaja. Tähän eivät toki vaikuta vain vuodet, vaan pitää omistautua alalleen - harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Harjoitella oikein. Siinä on usko monta kertaa koetuksella - tuleeko tästä vielä joskus jotain. Eilen ja tänään minusta on vahvasti tuntunut, että tulee!